URBANISMUS KE KONZULTACI 12.3.

Svoje souostroví jsem umístila na jezero dál od hyperloopu, protože předpokládám, že u stanice bude největší dopravní uzel a tím pádem zde bude hluk. Lávku* jsem umístila na osu ulic směřující k Řípu. Lávku jsem prosloužila přes město a napojím ji na turistickou cestu na Říp. Samotná lávka je zakroucená a v obloucích širší, zde jsem uvažovala lavičky a ostrůvky se zelení. Největší ostrov je určen pro letní kino a areál lezecké stěny (jedno z těchto témat bych následně chtěla zpracovávat jako občanskou stavbu), prostřední ostrov je určen pro rekreaci u vody, protože kolonádu ve městě jsem nenavrhovala ke koupání, ale zárověň by bylo škoda nevyužít vody. Třetí ostrov je přístav pro lodě, které jsou alternativní cestou na ostrov.
 *v obrázcích je vyznačena vždy červeně

Výškové členění kolonády

Umístění ostrova

Funkce










RYCHLÉ SKICI:
Loděnice na kolonádě

Kolonáda

Lávka na ostrov





Komentáře

  1. Dobrý den,
    omlouvám se že vám píši jako poslední, byla jste úplně dole.
    Bohužel nevidím žádné obrázky mohla by jste je znovu zaslat asi nějaká chyba, jsou popsány jenom ikony ale když je otevřu nic tam není
    děkuji
    RL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      obrázky jsem znovu vložila do příspěvku, pokud by se stále nezobrazovaly pošlu vám odkaz na disk.
      Lenka Medková

      Vymazat
  2. Dobrý den,
    obrázky už jsou vidět.
    1/ Působí to celé zatím dost naivně, byť ty obrázky s červenou stuhou mají výtvarně něco do sebe.
    2/ Ten návrh urbanismu návazného okolí má sloužit k tomu, abyste si uvědomila souvislosti a věděla co a proč navrhujete, abyste reagovala na potřeby místa...není to tam příliš vidět
    3/ rozumím umístění ostrůvků z hlediska orientace ke světovým stranám - bude tam nejdéle sluníčko
    4/ to umístění nejdále od pomyslného centra města se stanicí hyperloopu a s lávkou otočenou na druhou stranu to vypadá trochu jako naschvál (ale třeba si to obhájíte)
    5/ zkuste se nad tou věcí zamyslet tak, že žijete třeba v jižní části města, tam máte byt, chodíte do školy atp., budete mít chuť takto to jezero a ostrov využívat?? nebo co byste jako obyvatelka od takových ostrovů čekala?
    6/ chybí tomu celému nějaký základ, nějaký koncept, proč zrovna takto a ne jinak..
    7/ tvarosloví (kruhy, stuha..) klidně může být, jen to chce zdůvodnit nějakým příběhem... začala jste od konce
    8/ pozor na ten urbanistický řez! změřte (odkrokujte) si někde venku na ulici, kolik metrů je široký chodník, silnice s podélným parkováním.. máte to poddimenzované.. dejte si to taky v PC do 3d, dejte si tam postavy, auta, ať vnímáte měřítko..
    JM

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

KONZULTACE 23.5.

PREZENTACE URBANISMU